Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

Дермални хиалуронови филъри

Дермални филъри /хиалуронова киселина/

Остаряването е процес, предизвикващ анатомични и клетъчни изменения, които се изразяват в образуване на повърхностни и дълбоки бръчки, намаляване обема на скулите и устните, преконфигуриране формата и отпускане контура на лицето, липса на еластичност и „повяхване” на кожата. Тези промени се дължат на загубата на подкожна мастна тъкан, намален синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Тя е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма, главен структурен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изграждат основата на междуклетъчното вещество. Доказана е изключителната й способност да привлича и задържа вода, с тегло близо хиляда пъти по-голямо от нейното собствено и така да създава обем и плътност, да поддържа оптималния хидробаланс на кожата, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене.

дермални филъри

Стабилизираната хиалуронова киселина, която се използва в т.нар. дермални филъри за инжектиране е най-популярният непостоянен /напълно резорбируем/ материал, който специалистите използват успешно от години за естетични нехирургични корекции, свързани със загубата на мека тъкан. Получената посредством биотехнология хиалуронова киселина се характеризира с голяма чистота и много добра биосъвместимост.

Процедурите с филъри са предпочитани, защото изискват кратко време за поставяне и възстановяване, рискът от странични и алергични реакции е минимален, а естетичните резултати са незабавни и естествени.

Продължителността на ефекта след поставяне е индивидуална, но средно се запазва до 10 – 18 месеца.

Освен че възстановява нормалния хидробаланс на кожата, хиалуроновата киселина стимулира фибробластите да произвеждат собствен колаген. Клиничният опит показва, че последващи процедури и корекции с дермални филъри, мезотерапия и ботокс, употребата на качествени козметични продукти и фотопротектор могат задълго да съхранят младежкия и здрав вид на кожата и да подобрят качеството на живот.

Популярността на дермалните филъри нараства постоянно. В близкото минало те плахо се използваха за запълване на единични бръчки и увеличаване на устни, а днес са едно от основните средства за неоперативен лифтинг и цялостно моделиране на лицето – скули, брадичка, около очите, челото и т.н., за корекции по шия, деколте, ръце, за неравности, белези и асиметрии.

уголемяване на устни

Съвременната фармацевтична и козметична индустрия се развиват с изключително бързи темпове. Компаниите, произвеждащи дермални филъри непрекъснато правят научни изследвания и всяка година на пазара се появяват нови разработки на вече съществуващи продукти, както и съвършено нови пълнители.

Лекарите-дерматолози в клиника Skin Line са сертифицирани и обучени да работят с всички хиалуронови филъри, регистрирани на българския пазар.

назад

Странична навигация